Här samlar vi information vi får angående Corona/Covid-19. För danska medlemmar.  För norska medlemmar

Det viktigaste : Tvätta händerna ofta. Undvik ställen med stora folksamlingar. De flesta kommer säkert att få influensan men det är bra om vi kan hjälpas åt så att inte alla blir sjuka samtidigt. Hjälp människor i riskgrupper med nödvändiga saker så att de slipper gå ut.

Mycket information på ambassadens hemsida. Läs noga om du letar flyg hem. Läs längst ner här om du behöver extension.

En websida med Phuketinformation är denna https://phuketdir.com/

Här är en sida med några länkar till människor som hjälper till att dela ut matpaket. Länk

Vill du anmäla dig till vår maillista över de som bor kvar på Phuket så gör det här.

———————- Dag för dag info ———————————-

20/8 Fortsatt undantagstillstånd. Nu kommer olika signaler att inrätta zoner i Patong för turister från 1/10. Man skall då bo på utsedda hotell och ha en speciell plats på beachen. Efter 14 dagar kan man få röra på sig. Personal på hotellen skall ingå i ett team som testas regelbundet. Det låter besvärligt att genomföra. Vi får se vad som händer.

27/7 Kastrup öppnar gratis Covid-19 tester. Läs här

30/6 Ja imorgon ska mycket återgå till det normala men fortsatt undantagstillstånd och mask på. Pubar och barer ska öppna. Skolor öppnar men barnen delas upp och går varannan dag till skolan och varannan dag jobbar hemma. Fler flyglinjer inrikes ska starta från Phuket. Fortsatt checka in när ni går in nånstans. Hör gärna av er om det är något som ska nämnas.

17/6 Vi har startat golf och boule igen. Kolla aktiviteter.

15/6 Idag inleds fas 4 i öppnadet av Thailand. Utegångsförbudet är borta. Många turistaktiviteter öppnar. Restauranger får servera alkohol. Barer och pubar fortfarande stängda. Vissa skolor och dagis kan öppna.

14/6 Jag har haft datorstrul men nu blir det uppdateringar. Ja som ni nog vet öppnade flygplatsen igår och beacherna är också öppna. Mer och mer börjar återgå till det normala. Fortfarande är det dock många människor som saknar inkomst och mat så gör gärna en insats till någon av de som kämpar på med matutdelning. LÄNK

6/6 Det kommer signaler om att beacherna skall öppnas på tisdag 9/6. Vi får väl se. Det blir på samma sätt som i affärerna med incheckning etc. Var dock försiktiga med badandet. Nu är det förrädiska strömmar. Vi planerar midsommarfirande på Adventure golf i Bangtao. Mer info snart.
2/6 Igår inleddes fas 3 i öppnadet av landet. Nu är gym, massager, frsörer, hotell bland annat öppna. Det är med diverse restriktioner. Stängt är dock  fortfarande beacher, barer, tandläkare. Man skall också kunna röra sig mer fritt mellan provinser. Dock är flygplatsen på Phuket fortfarande stängd. Långfärdsbussar verkar också dröja. Krabi flygplats öppnade igår och där kommer det successivt att öppna dagliga linjer. Just nu är det VietJet som flyger.
31/5 Imorgon ska det lättas upp lite mer men exakt hur det blir vet vi inte. Ingen ide att spekulera utan vi får väl kolla. Det är ju fortfarande undantagstillstånd och utegångsförbud nattetid.
22/5 Nu meddelas att Adventure golf i Bangtao åter är öppet. Så på måndag 14.00 träffas vi som vill spela och kör igång 14.30.

19/5 Avspärrningarna vid Bangtao ska nu vara öppna. Dokument för att åka in eller ut från Phuket. Länk

18/5 Nu öppnas shoppingcenter och gym. Det är dock med restriktioner. Check in och out på många ställen så de vet vilka som varit där. På gymmen används inte konditionsmaskiner.

15/5 På eftermiddagen meddelas att flygplatsen fortfarande ska vara stängd! 

15/5 Då är det helt klart att vår flygplats öppnar 16/5. Ambassaden meddelar att detta dokument skall vara ifyllt vid inresa till Phuket.

12/5 Ja nu har vi väl kommit in i en ny lunk. Många har rest från ön men fortfarande är många kvar och det är ett stort behov av hjälp. Stöd gärna de som försöker hjälpa till. På torsdag kanske Bangtao öppnas lite mer. Det har varit noll nya fall i många dagar förutom en dag då det hittades 4 fall. Flygplatsen öppnar nog 16/5 och frågan är om ev gym och beacher öppnas. Förhoppningsvis lite nya besked i slutet av veckan.

2/5 Då är det möjligt att resa runt på Phuket igen. Bangtao och delar av Patong är dock fortfarande avstängda. I Kata och Karon är det väldigt tomt och tillbommat. Många människor lämnar nu Phuket och beger sig till familjen. Mycket är ju stängt en månad till. Flygplatsen ska försöka öppna 16/5. Imorgon 3/5 ska frisörer och restauranger kunna öppna igen. Alkoholförbudet ska också tas bort.

30/4 Om allt stämmer kommer avspärrningarna att tas bort imorgon 1/5. 5 lokala ställen kommer att vara avspärrade. Gäller mest Patong och Bangtao. Mer om detta imorgon när vi får mer information. 3/5 får vissa ställen öppna. Frisörer, restauranger, parker, viss fritidsaktivitet. Barer och massager fortsatt stängda. Likaså shoppingställena. Undantagstillstånd och utegångsförbud nattetid gäller fortfarande. Det sägs att 40.000 människor har ansökt om att lämna ön. 5.000 släpps iväg per dag. Så nu får vi se om 1-2 veckor om det blir någon Covid-19 spridning i landet.

29/4 Gjorde 90 dagars online, funkade bra. 15 till 7 dagar innan datumet kan man göra det.

27/4 Vi väntar på dagens besked från PM…  Immigration i Patong ska visst öppna 30/4.

22/4 Immigration meddelar att alla Visa förlängs till 30/7. LÄNK

18/4 Restriktionerna från 13/4 förlängs till 30/4.

11/4 Från måndag 13/4 och 14 dagar ombeds alla att hålla sg hemma. Länk

10/4 Alkoholförsäljning förbjuds på olika ställen.

9/4 Lättnader när det gäller VISA. Länk

9/4 Från 13/4 önskar myndigheterna att vi ska vara hemma i 14 dagar runt hela Phuket. 

8/4 Immigration öppnar fler kontor på Phuket. Läs här.

7/4 Även Kathu sätts i karantän. Inga onödiga resor tillåts. Checkpoints vid olika ställen på de större vägarna.

6/4 Rawai och Karon/Kata sätts i karantän på samma sätt som Patong. Inga resor ut och in utan skäl. Tisdag em checkpoint vid Makro ner mot Rawai.  Engelsk text

5/4 Utegångsförbud i Patong. The Phuket News

4/4 Det ryktas om att flygen till Phuket canceleras eftersom flygplatsen inte tar emot inför stängningen. Så nu är det ev bara de plan som finns där som kommer att kunna lämna innan stängningen 10/4. Så har ni flyg de närmsta dagarna kolla noga om planet går.

3/4 Checkpoints runt Patong. Mask ska bäras!

2/4 Utegångsförbud i hela Thailand från 3/4  22.00-04.00. På Phuket är det från 20.00.

31/3 I Patong skärper man uttalandet och vill ha 14 dagars självkarantän. Håll er hemma!!

30/3 Idag meddelades att flygplatsen stänger 10/4.

29/3 På kvällen meddelas att Phuketön är satt i “karantän”. Inga människor får passera hur som helst. Info 11 blad 1  och blad 2.

29/3 Nu är beacherna i Naiharn stängda så nu är nog alla beacher på Phuket stängda.

28/3 På kvällen kom beskedet att Phuket stänger beacherna. Naiharn verkar dock ännu öppet. Patong och Karon är definitivt stängda.

28/3 Jungceylon meddelar att stängningen varar till 30/4. Big C Extra, Boots, Watsons, Save drug är öppna.

28/3 Information nummer 7. Myndigheterna ber oss nu att vara hemma 20.00-03.00. Läs här

28/3 Brev från ambassaden. Läs här

28/3 Nu på morgonen är flera ställen i Rawai stängda. Rawai pier, Prompthep Cap, Windmill viewpoint. Däremot är beacherna ännu öppna.

27/3 Från olika håll kom ikväll förvarningar om att beacher kommer att stängas. Håll er uppdaterade!

27/3 Styrelsen beslutar att avsluta våra aktiviteter. Så ingen boule, golf eller sauna från nu. Vi återkommer när det lugnat ner sig.

27/3 Vi ombeds att hålla oss inne denna helg annars kan det bli utegångsförbud.

26/3 Nu har dagens information (Nummer 5) kommit. Läs HÄR.

Nu stängs körkortsmyndigheten, parker och tandläkare men beacherna är öppna och inget om utegångsförbud.

I princip är det mesta nu stängt. Mataffärer är öppna men bara för mat. Restauranger bara Take-away.

Undantagstillstånd gäller i landet. På Phuket kommer man nog att be folk att stanna hemma på kvällarna.

På eftermiddagen 25/3 utfärdade guvernören ett beslut som innebär att turister ombeds att hålla sig hemma 17.00-24.00 idag 25/3.

Det kommer säkert nya beslut löpande så håll er uppdaterade med officiella besked.

Här kan ni köpa försäkring tipinsure.com

Information från ambassaden.

Ansöka om att förlänga besöket i Thailand (COVID-19 förlängning)

Om du med anledning av Covid-19 behöver stanna längre tid än ditt visum gäller ska du ansöka om att förlänga ditt visum. Enligt uppgifter från thailändska immigrationsmyndigheter förlängs visumet med 30 dagar om man kan uppvisa dokumentation på inställt flyg eller om man har ett intyg från ambassaden. För att ambassaden och konsulatet i Phuket ska kunna utfärda intyget behöver vi en scannad passkopia.

Skicka kopian av ditt pass till ambassden.bangkok@gov.se eller till info@swedishconsulatephuket.org

Intyget från ambassaden/konsulatet är gratis och skickas tillbaka via e-post.